לרגל יום התה הבינלאומי מתכון להכנת תה מאצ’ה רותח – לחמם את החורף גם בריא, גם טעים, וגם מחמם!
כשדצמבר בפתח ועימו הגשם והקור, זה הזמן לציין את יום התה הבינלאומי החל מידי שנה ב – 15 לדצמבר.
מומחי אירני סחר ממליצים על מתכון שכדאי לאמץ בחורף, לפחות פעם אחת ביום,
באופן קבוע: כוס מאצה חם, טעים, טבעי, בריא, קל להכנה ומתאים גם לאירוח בבית.
תה המאצ’ה היפני הפך לאחרונה לטרנד שכבש את המערב, בזכות הסגולות הידועות ויתרונותיו הבריאותיים בהיותו: עשיר בנוגדי חמצון וחומצות אמינו, מסייע בהפחתת הכולסטרול הרע, מזרז חילוף חומרים ואפילו מרגיע! – כל מה שצריך על מנת לעבור את החורף בשלום.
מומחי המזון של “22 קרבון – 22 Carbon “, מבית אירני סחר, שהשיקה בישראל משקה מאצ’ה טבעי, העשוי מ-100% אבקת תה ירוק יפני מסורתי, ממליצים לאמץ בחורף , לפחות פעם אחת ביום, באופן קבוע – כוס מאצה חם, טעים, בריא, קל להכנה ומתאים גם לאירוח בבית.
מתכון להכנת מאצ’ה לאטה:
1. חצי כפית אבקת תה מאצ’ה Heapwell
2. ¼ כוס מים רותחים.
3. ½ כוס חלב חם/חלב שקדים חם.
4. 1 כפית סוכר או דבש או כל ממתיק כלשהו.
אופן הכנה:
1. מוסיפים את אבקת המאצ’ה לכוס.
2. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב כחצי דקה.
3. מערבבים במהירות לקבלת מרקם מוקצף. (אפשר גם להשתמש במטרפה קטנה).
4. מוסיפים בנדיבות את החלב החם/חלב השקדים החם.
5. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
ניתן לרכוש באתר האונליין Carbon 22: https://he.22carbon.com/shop